Välsignad ramadan önskar imam Khaled Eldib vid Stockholms moské.

Manifestera din medkänsla med Islamic Relief

“Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet.”

Koranen [5:32] Bernström

Islamic Relief stöttar flyktingar i Idlib

Ramadan står för dörren i en tid som präglas av global osäkerhet. Den kris som coronaviruset har utlöst visar att det är viktigare än någonsin med solidaritet.

Här hemma i Sverige är många just nu oroliga för sina jobb, tvingas ställa in resor och kan inte träffa våra äldre familjemedlemmar. Under den välsignade månaden ramadan kommer vi inte att kunna ses i samma utsträckning som vi brukar. Men det är många som har det mycket värre.

Vi kan fortfarande gå hem i säkerhet – samtidigt som människor drivs på flykt och civila attackeras i krigsområden.

Vi kan fortfarande äta oss mätta – medan hungern härjar i Jemen.

Våra barn kanske tvingas till undervisning på distans, men de har en skola att återkomma till – till skillnad från många barn i Afghanistan och Pakistan.

Vi kan fortfarande dricka rent vatten ur kranen – samtidigt som familjer världen över hotas av dödliga sjukdomar efter att ha druckit smutsigt vatten.

Vår svenska sjukvård är ansträngd av coronavirusets utbredning. Men det är inget emot vad den syriska sjukvården kommer bli om viruset får spridning i Idlib, där de sanitära förhållandena är mycket svåra och sjukvården redan går på knäna.

Matpaket delas ut under Ramadan av Islamic Relief

Solidaritet är viktigare än någonsin. För att bidra till en bättre värld krävs det nu gemenskap och samhörighet liksom omtanke och respekt.

Vi på Islamic Relief agerar i enlighet med de hörnstenar inom Islam uppmanar till att visa respekt för människan, och att aktivt motarbeta fattigdom.

Denna ramadan kan du hjälpa till att rädda liv och hjälpa människor och samhällen att utvecklas.

Din zakat kan bli mat på bordet åt en syrisk familj på flykt, en väg till egen försörjning för en kvinna i Bangladesh – eller en brunn som ger rent vatten åt människor i Malawi. Islamic Relief är stolta över att nå ut dit där behoven är som störst. Vi ser till att dina pengar går dit de ska.

Donera zakat genom Islamic Relief och var med och förändra livet för miljontals människor. Swisha en gåva till 900 18 19 eller donera här på sajten genom att klicka på någon av länkarna till höger.