Vattenfonden

150 kr

”Och (vet de inte) att Vi har låtit allt liv uppstå ur vatten?” (Koranen, Surah 21, Ayah 30)

Vatten är källan till liv – utan vatten överlever vi människor bara i runt tre dagar. Smutsigt vatten sprider dessutom allvarliga sjukdomar.

Islamic Relief arbetar för att ge vatten för livet. De vattensystem vi bygger säkerställer att lokalsamhällen under flera år får tillgång till rent och lättillgängligt vatten.

Klimatförändringar har i många delar av världen skapat svår torka. Brist på vatten gör att skördar slår fel och familjer blir utan försörjning.

Rent vatten för alla

Tillsammans med lokalsamhällen i över 40 länder arbetar vi för att säkerställa att familjer har tillgång till säkert vatten att dricka, tvätta i, laga mat med, ge till sina djur, samt vattna odlingar och jordbruk med.

Så här arbetar vi för att säkerställa tillgången till rent vatten:

  • Vi rehabiliterar vattensystem för att upprätthålla människors tillgång till rent vatten.
  • Vi bygger vattentankar som samlar regnvatten, vilket gör det möjligt för samhällen att spara vatten.
  • Vi installerar bevattningssystem som gör det möjligt för lantbrukare att fortsätta producera mat under torrperioder.
  • Vi delar ut hygienpaket för att minska risken för vattenburna sjukdomar.

Rädda liv, donera idag.

Swisha
9001819

Via bank/kort

50 kr
100 kr
200 kr
500 kr
1,000 kr
Kategori:

Beskrivning

Vatten räddar liv – titta på filmen nedan som visar ett av Islamic Reliefs brunnsprojekt i Wajir County, Kenya.

Sadaka Jariah – en gåva som gör skillnad för lång tid framöver.

Sadaka Jariah är en gåva som fortsätter gynna framtida generationer. Kanske vill du donera till minne av någon älskad och saknad person genom en långsiktigt värdefull gåva?

Vi hoppas att våra hållbara vattenprojekt inte bara tillhandahåller rent vatten under många år framöver, utan även får många positiva följdeffekter. När ett samhälle har tillgång till rent vatten kan familjer odla mat, barnen blir friskare och kan gå i skolan, vi kan rengöra sjukhus och säkerställa en god behandling av patienter – och listan fortsätter. På så vis kan du genom att donera till ett brunnsbygge ge en sadaka jariah – pågående välgörenhet. Läs det fina exemplet från Jemen nedan.

Brunnen gjorde att barnen kunde börja skolan igen

Maged Thabets barn i Jemen kunde börja gå i skolan igen efter att de fått rent vatten på nära håll. Soldrivna vattenbrunnar har gjort att Maged Thabets barn i Jemen inte längre behöver hämta vatten utan istället kan gå i skolan.

Maged Thabet är en sjubarnsfar i Hodeida, Jemen. Tidigare tvingades familjen gå långa sträckor och köa för att nå närmaste brunn.

– Mina barn tvingades sluta skolan för att istället hjälpa till att hämta vatten.

I ett projekt finansierat av Sida byggde Islamic Relief en vattenbrunn som drivs av solenergi. Nu har Maged Thabets familj och ytterligare 350 familjer rent vatten nära hemmet – och barnen har åter börjat i skolan.

– Ingen kan föreställa sig deras glädje när de vaknar på morgonen och får gå till skolan istället för att gå och hämta vatten, säger Maged Thabet.

Bidra till Vattenfonden

När du märker din gåva med ”vatten” så går dina pengar garanterat till ett projekt som ger människor livsviktigt rent vatten, oavsett hur stor gåvan är. Din gåva räknas den som sadaka jariyah – en gåva som fortsätter att göra skillnad för människor.

Är du intresserad av att finansiera ett helt vattenförsörjningsprojekt och vill veta vilka möjligheter det finns? Kontakta flb@backup.backup.backup.islamic-relief.se så undersöker vi saken!