Rädda liv i Gaza

350 kr

Mer en var fjärde person som bor på de palestinska territorierna lever under fattigdomsgränsen. Arbetslösheten är över 24 procent – mer än en miljon människor är utan arbete. Hundratusentals människor kämpar för att överleva. Donera och stötta Islamic Reliefs arbete.

350 kr
500 kr
1,000 kr
2,000 kr

Beskrivning

Mer än var fjärde person som bor på de palestinska territorierna lever under fattigdomsgränsen. Arbetslösheten är över 24 procent – mer än en miljon människor är utan arbete. Hundratusentals människor kämpar för att överleva.

Bristen på vatten och elektricitet skapar stora svårigheter, både för människors möjligheter till försörjning och för deras hälsa. Brist på rent vatten kan vara mycket farligt för små barn. På grund av Gazas otillräckliga avloppssystem spolas dagligen orenat avloppsvatten ut i Medelhavet.

Människor i Palestina lever under mycket svåra villkor. Här är några siffror.

  • 2 miljoner palestinska flyktingar lever på Västbanken och i Gaza. (UNRWA)
  • 1,45 miljoner människor riskerar enligt UN OCHA att smittas av vattenburna sjukdomar.
  • Gaza har den högsta arbetslösheten i världen: 43 procent. (Världsbanken).
  • 80 procent av invånarna i Gaza får humanitär hjälp.

Islamic Relief i Palestina

Islamic Relief finns på plats i Gaza och fokuserar bland annat på att förse hälsoinrättningar såsom sjukhus och vårdcentraler med medicinskt utrustning och att ge unga människor anställningar.

Islamic Relief har levererat humanitär hjälp till de palestinska territorierna sedan 1994. Vi har delat ut mat och medicinsk utrustning och förmedlat faddrar åt föräldralösa barn, eller barn som saknar en förälder. Vi har också startat utbildningscenter, omvårdnadsprogram för traumatiserade barn och en skola för döva.

Genom att skänka pengar via Islamic Relief stöttar du detta livsviktiga arbete!

Donera via sajten eller via

  • Swish: 9001819
  • BG:  900-1819 

Stort tack för din gåva!