Hjälp Jemen nu

350 kr

Situationen i Jemen är akut och kallas världens största humanitära kris skapad av människor. Islamic Relief finns på plats. I början av 2019 ökade vi vårt engagemang och delar nu varje månad ut mat till 2,2 miljoner människor tillsammans med World Food Programme. Läs mer om våra insatser nedan. Ditt bidrag är värdefullt!

350 kr
500 kr
1,000 kr
2,000 kr

Beskrivning

Situationen i Jemen är akut. Islamic Relief finns på plats. Donera och hjälp oss rädda liv. 

Den kallas världens största humanitära kris skapad av människor. Konflikten i Jemen har gjort maten dyrare och människor fattigare. Följande är några exempel på konsekvenserna:

  • 22 miljoner människor är nu beroende av humanitär hjälp, hälften av dessa är i akut behov.
  • 2,9 miljoner barn och gravida eller ammande kvinnor uppskattas vara akut undernärda, varav 400 000 är barn under fem år som riskerar att dö.
  • 16 miljoner människor saknar tillgång till rent vatten eller sanitet.
  • Två miljoner människor är internflyktingar.

Konflikten har gjort Jemen till ett svårtillgängligt land. Men Islamic Reliefs fältkontor i Jemen finns på plats i 19 av 22 guvernorat, där 200 personal och över 1000 volontärer jobbar med att bistå behövande.

Ettåriga Adnan är ett av många barn som lider av undernäring

Adnan, ett av många barn som lider av undernäring i Jemen

Ettåriga Adnan får nötkräm mot undernäring i krigets Jemen.

Kriget i Jemen drabbar barn mycket hårt. Den unga mamman Shoeyah tvingades fly sin hemstad Haradh när striderna bröt ut. Hon har fött fyra barn men bara tre lever. Hennes yngsta barn, ettåriga Adnan på bilden nedan, lider av svår undernäring. Shoeyah får själv inte tillräckligt med mat och kan därför inte producera tillräckligt med bröstmjölk.

Vi har också utrustat 21 sjukhus och kliniker över hela landet för att stödja läkare och sjuksköterskor som arbetar för att behandla sårade, sjuka och undernärda människor. Vi arbetar också med att stödja barn genom bland annat psykosociala stödaktiviteter.

Hjälp oss hjälpa barn och mammor som Adnan och Shoeyah – donera nu.

Islamic Reliefs fokusområden i Jemen är dessa:

  • Livsmedelssäkerhet, det vill säga mat. Islamic Relief är en av World Food Programmes största partners i Jemen vilket möjliggör att vi kan mobilisera och nå ut med mat till de mest behövande.
  • Hälsa. Islamic Relief levererar utrustning och utbildar människor i att behandla och förebygga undernäring, liksom nödvändiga koleramediciner.
  • Vatten, sanitet och hygien. Islamic Relief renoverar vattenkällor och ger hygienutbildningar.
  • Uppehälle. Islamic Relief involverar lokalbefolkningen i bland annat att bygga brunnar samt renovera vägar och hälsoinrättningar. De får lön och därmed chans att försörja sin familj.

Till denna typ av insatser går dina pengar om du skänker pengar genom Islamic Relief och märker din donation med Jemen. Du kan

  • Swisha till 9001819
  • Överföra via BG: 900-1819 

Hjälp oss hjälpa långsiktigt – bli månadsgivare.